Home


Foto's


ContactWat ik voor u doe


Wat u krijgt


Kennismaking


FAQ

2016 Leon Poels Fotografie
contact (at) leonpoels.com
043-3619029


Monitortest

Veelgestelde Vragen - FAQ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kunnen we elkaar eens ontmoeten voordat we met elkaar in zee gaan?

Graag! Het maken van foto's is een persoonlijke aangelegenheid.
Ik kom graag bij u op bezoek om door te spreken wat de wensen en plannen zijn.

Heb je een studio?

Ik heb geen studio. Daar staat echter veel tegenover. Allereerst ben ik gespecialiseerd in lokatiefotografie en ben ik er van overtuigd dat een goede op lokatie gemaakte foto meer te bieden heeft dan een studiofoto. Verder kan ik indien gewenst een studio op lokatie bouwen. Als er veel mensen op de foto moeten is dat handiger en voor bedrijven goedkoper dan iedereen naar een studio te laten komen. Als laatste heeft u een kostenvoordeel; een studio is namelijk niet goedkoop.

Ga je de portretfoto's zwaar retoucheren?

Liever niet! Mijn eigen voorkeur is om mensen zo echt mogelijk op de foto weer te geven, soms zelfs tamelijk pittig van contrast. Wel heb ik er geen moeite mee om tijdelijke problemen te retoucheren of om wat kleine oneffenheden te verminderen. Uiteraard naar wens.

De foto's moeten best ver weg gemaakt worden. Reken je ook reiskosten?

Bij de prijs die ik afspreek zijn de reiskosten inbegrepen. Uiteraard houd ik rekening met de afstand, maar de kosten nemen niet dramatisch toe als ik eens een uur moet rijden.

Hoeveel foto's maak je en kunnen wij die allemaal krijgen?

Als ik fotografeer maak ik veel opnamen. Omdat ik alleen foto's lever die er top uitzien en het onbegonnen werk is om alle foto's te optimaliseren kunt u niet alle opnamen krijgen. Ik maak daarom een eerste selectie die ik ter keuze aanbied. U kiest dan de foto's die u wilt ontvangen.

Hoe snel zijn de foto's klaar?

Dat kan bij enkele foto's heel snel, bijvoorbeeld dezelfde dag! Bij grotere aantallen wordt dit uiteraard lastiger.

Krijg ik ook de originele bestanden?

Nee en ja!
Foto's die ik maak worden gemaakt in de RAW-stand van de camera. Om een lange uitleg te vermijden: dit is de professionele methode om het maximale uit de camera te halen. Elke goede fotograaf fotografeert op die manier. (link naar uitleg op Wikipedia)
Nee, u krijgt niet deze RAW-bestanden. U zou hier waarschijnlijk ook niet veel aan hebben, want er is speciale software nodig om deze bestanden te openen en vooral zitten in het RAW-bestand niet de correcties die ik als fotograaf heb uitgevoerd om de foto te optimaliseren.
Ja, u krijgt wel de bestanden met de hoogste resolutie, die het meeste detail bezitten en het mooist zijn uitgewerkt die ik heb. U krijgt dus dezelfde bestanden als die ik zou gebruiken om een grote afdruk te laten maken.

Hoe lang blijven de beelden bewaard?

Ik bewaar altijd de ruwe bestanden en de geleverde bestanden. Ook na lange tijd zijn die, tegen kosten, na te leveren. Ik ben echter niet aansprakelijk als er ooit iets mis gaat. Maak daarom ook zelf backups.